ГоловнаПолітика

ГПУ прийшла з обшуками до Фонду з тимчасової втрати працездатності

Справа стосується розкрадань в особливо великих розмірах.

ГПУ прийшла з обшуками до Фонду з тимчасової втрати працездатності
Фото: www.segodnya.ua

Генпрокуратура спільно з Нацполіцією проводить обшуки в приміщеннях Фонду соцстрахування з тимчасової втрати працездатності, повідомляють на сайті ГПУ.

Обшуки проходять у рамках розслідування кримінального провадження за фактами заволодіння грошовими коштами Фонду в особливо великих розмірах і зловживання посадовими особами своїм службовим становищем - ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Окрім обшуків у приміщеннях Фонду, слідчі прийшли додому до фігурантів справи. Вони шукають документи й інші докази, що мають значення в кримінальному провадженні.

Фонд є органом, який здійснює керівництво та управління загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням і похованням.

Фонд соцстрахування з тимчасової втрати працездатності і Фонд соцстрахування від нещасних випадків повинні об'єднатися у Фонд соціального страхування України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram