ГоловнаПолітика

Апеляційний суд повернув справу екс-заступника голови МОЗ для нового розгляду

Апеляційний суд повернув справу екс-заступника голови МОЗ для нового розгляду
Роман Василишин
Фото: knk.media

Апеляційний суд Києва повернув обвинувальний акт щодо колишнього заступника міністра охорони здоров'я України Романа Василишина до Печерського райсуду Києва для нового судового розгляду.

"Прокуратура Києва оскаржила рішення Печерського райсуду столиці, яким обвинувальний акт стосовно колишнього заступника міністра охорони здоров'я України повернуто прокурору. 02.08.2017 Апеляційний суд Києва задовольнив апеляційну скаргу прокурора і повернув обвинувальний акт щодо екс-чиновника МОЗ на новий судовий розгляд у Печерський районний суд Києва", - повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці у "Фейсбук" підтвердила, що мова йде про Романа Василишина.

Як повідомлялося, в травні Печерський районний суд Києва зобов'язав повернути прокурору обвинувальний акт у справі затриманого за звинуваченням у хабарі Василишина, фактично відмовившись судити його.

Нагадаємо, Василишина затримали під час отримання хабара 7 липня 2016 року. Його підозрюють у створенні системи поборів з практикуючих лікарів в Олександрівській лікарні за проведення операцій, яка приносила щотижня від 50 до 100 тис. гривень. Разом з ним був затриманий Юрій Серняк, який обіймав посаду директора урологічного центру цієї клінічної лікарні та особисто розподіляв лікарів на операції. За час операції було задокументовано п'ять епізодів хабарництва. Водночас було вилучено 50 тис. доларів і 320 тис. гривень.

Василишин відмовився від дачі свідчень, але Серняк вирішив співпрацювати зі слідством. 8 липня Дніпровський райсуд заарештував Василишина на 60 діб і призначив йому 2 млн гривень застави. 11 липня за Василишина внесли 2 млн 856 гривень застави. 12 липня його звільнили із СІЗО.

У листопаді минулого року прокуратура завершила розслідування і передала справу до суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram