ГоловнаПолітика

Мінприроди пропонує створити національний парк у Межигір'ї

Поки що невідомо, хто керуватиме резиденцією.

Мінприроди пропонує створити національний парк у Межигір'ї
Фото: Дневник путешествий

На території колишньої резиденції Віктора Януковича "Межигір'я" можуть створити Національний парк.

Як повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак на брифінгу, проект відповідного рішення уряду вже узгоджено з профільними міністерствами та відомствами.

"Одна з ідей - створення національного парку на території мисливських угідь, а також "Межигір'я"... Відповідні проекти-рішення Кабміну вже існують і навіть узгоджені з міністерствами", - сказав Семерак.

За словами міністра, після рішення суду про повернення "Межигір'я" в держвласність Кабмін повинен визначити орган управління цим об'єктом.

"Якщо говорити про наші подальші кроки, то хотів би сказати: Мінприроди ініціюватиме інвентаризацію цього державного майна, яке після вчорашнього скасування судом двох угод повертається в державну власність, а також ініціюватиме перед Кабміном рішення про визначення органу управління, який буде здійснювати управління цим держмайном, адже на сьогодні це питання потребує врегулювання", - зазначив Семерак.

За його словами, таким органом управління є Держуправління справами, але Кабмін повинен підтвердити це рішення.

"Адже ми маємо справу з дуже підготовленими юристами, які, очевидно, будуть оскаржувати і не зупиняться в цій боротьбі", - сказав міністр.

Він також зазначив, що рішення Київського апеляційного господарського суду набуло чинності, проте воно ще може бути оскаржене.

Нагадаємо, Київський апеляційний господарський суд 1 серпня визнав недійсними договори, за якими урядова резиденція "Межигір'я" в 2007 році вибула з державної власності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram