ГоловнаПолітика

Україна готує позов до Росії у зв'язку зі збитками портів через Керченський міст

Ця проблема зараз вирішується спільно з МЗС і РНБО.

Україна готує позов до Росії у зв'язку зі збитками портів через Керченський міст
Фото: sdelanounas.ru

Україна оскаржить в суді введення Росією обмежень на судноплавство через Керченський канал у зв'язку з будівництвом мосту.

Про це заявив заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк на зустрічі з профспілками морських і річкових портів, повідомляють на сайті МІУ.

"Міністерство юстиції в рамках наявних судових позовів проти Росії відокремлює проблему перекриття Керченського каналу і введення обмежень на судноплавство. Зараз готується позов і підраховуються збитки недоотриманих коштів Маріупольським і Бердянським торговими портами", - зазначив заступник міністра.

Лавренюк додав, що проблема будівництва Керченського порту, на якій акцентували увагу профспілки Бердянського порту, зараз вирішується спільно з Міністерством закордонних справ і Радою національної безпеки і оборони.

"Це глобальне, політичне і складне питання, але ми його обов'язково вирішимо", - сказав він.

Нагадаємо, в червні стало відомо про підготовку Міністерством транспорту РФ проекту наказу про закриття Керченської протоки в акваторії його судноплавної частини Керч-Єнікальського каналу на 23 доби в серпні-вересні 2017 року для встановлення арки моста.

У вересні минулого року США внесли до списку санкцій сім російських компаній, які пов'язані з будівництвом мостового переходу через Керченську протоку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram