ГоловнаПолітика

Порошенко внесе до Ради пропозиції щодо змін у законодавство про омбудсмена

Рішення було ухвалене у зв'язку із затвердженням Закону "Про Конституційний суд".

Порошенко внесе до Ради пропозиції щодо змін у законодавство про омбудсмена
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко внесе на розгляд парламенту пропозиції щодо змін до законодавства про омбудсмена.

Про це повідомляється на сайті президента.

"Питання процедури призначення та звільнення омбудсмена потребує окремого вирішення, тому найближчим часом Президент внесе на розгляд парламенту пропозиції щодо внесення змін до Закону  "Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини" та Закону "Про Регламент Верховної Ради України" в частині призначення та звільнення омбудсмена", - йдеться в повідомленні.

Прес-служба Порошенка нагадала, що 31 липня президент підписав закон "Про Конституційний Суд". Цей закон спрямований на реалізацію змін до Конституції щодо організації і діяльності КС, статусу суддів КС та інституту конституційної скарги - нового додаткового механізму захисту прав і свобод людини.

"Без цього закону зазначені прогресивні конституційні новації не можуть запрацювати на практиці, а тому зволікання із введенням його у дію є неприпустимим. Разом з цим, в прикінцеві положення цього закону народними депутатами були включені норми щодо процедури призначення та звільнення омбудсмена. Це не стосуються функціонування Конституційного Суду. Тим не менш, Парламент ухвалив закон про Конституційний Суд в цілому разом із цими нормами, а тому введення закону в дію без них неможливе", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Рада змінила процедуру обрання омбудсмена з таємної на відкриту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram