ГоловнаПолітика

Обвинувальні акти ще проти двох колишніх кримських депутатів направлено до суду

Арештовано 23 квартири, 16 житлових будинків, 31 автомобіль, 4 земділянки, 2 магазини і катер.

Обвинувальні акти ще проти двох колишніх кримських депутатів направлено до суду
Фото: EPA/UPG

Прокуратура Криму передала до суду обвинувачення в державній зраді ще проти двох колишніх депутатів Верховної Ради анексованого Росією Криму.

Про це повідомляють на сайті Генпрокуратури.

"За результатами проведеного спеціального попереднього розслідування направлено до суду обвинувальні акти стосовно колишніх депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, яких звинувачують у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада)", - йдеться в повідомленні.

У березні 2014 року ці депутати сприяли анексії Криму, затвердивши низку постанов щодо створення нелегітимного державного утворення "Республіка Крим". Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 12 до 15 років.

Таким чином, усього до суду направлено 49 обвинувальних актів щодо колишніх депутатів Верховної Ради Криму, а також накладено арешт на 23 квартири, 16 житлових будинків, 31 автомобіль, чотири земельні ділянки, два магазини, катер і банківські рахунки обвинувачених.

Нагадаємо, раніше прокуратура порушила справу про роль ЗМІ в анексії Криму. Провадження кваліфіковано за статтею "ведення війни".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram