ГоловнаПолітика

На мера Глухова Мішеля Терещенка склали адмінпротокол про корупцію

Градоначальник не повідомив НАЗК про придбання автомобіля.

На мера Глухова Мішеля Терещенка склали адмінпротокол про корупцію
Фото: facebook.com/stopcor.ua

Поліція склала протокол про вчинення адміністративного корупційного правопорушення на мера Глухова Сумської області Мішеля Терещенка.

Про це повідомляють на сторінці облуправління захисту економіки Нацполіції у фейсбуці.

Зазначають, що Терещенко в березні купив легковий автомобіль вартістю 385,3 тис. грн, але письмово не повідомив про це Національне агентство з питань запобігання корупції в передбачений законодавством десятиденний термін.

Протокол про адміністративне корупційне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 1726 КУпАП, скеровано у Глухівський міськрайонний суд. Терещенкові загрожує штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700-3400 гривень).

Варто наголосити, що облуправління захисту економіки Нацполіції зробило репост фейсбук-запису громадської організації "Стоп корупції", що має сумнівну репутацію, про те, що Терещенко відмовився підписувати протокол, який йому вручили правоохоронці на сесії міськради 31 липня.

Нагадаємо, Терещенко - нащадок династії українських цукровиробників. Народився у Франції. Він став мером Глухова 2015 року. Нещодавно Терещенко заявив, що на другий термін балотуватися не має наміру.

Терещенко понад 10 років живе в Україні і займається фермерством у Глухівському районі, обробляючи 3 тис. га землі. Українське громадянство він отримав у березні 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram