ГоловнаПолітика

WP: Трамп надиктував синові неправдиву заяву про зустріч з юристом з Росії

Американський президент був автором твердження, що розмова стосувалася усиновлення.

WP: Трамп надиктував синові неправдиву заяву про зустріч з юристом з Росії
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп особисто надиктував своєму синові Дональду Трампу-молодшому першу заяву для преси про зустріч з юристкою з Росії Наталією Весельницькою, яка, як виявилося пізніше, була неправдивою.

Про це пише американська газета The Washington Post.

Як пише видання, радники Трампа ще в кулуарах саміту обговорювали, як відреагувати на скандал навколо російських контактів сина президента США. Було прийнято рішення опублікувати заяву, причому вона мала бути правдивою. Однак через кілька годин на борту свого літака під час повернення у США з Гамбурга, де проходив саміт G20, Трамп вирішив по-іншому й особисто надиктував синові текст заяви, яка виявилася неправдивою.

У ній йшлося про те, що Трамп-молодший і Весельницька нібито передусім обговорювали програму усиновлення російських дітей. Пізніше син президента визнав, що погодився на зустріч після того, як його повідомили, що російська юристка має ганебні для Гілларі Клінтон відомості.

Зустріч Трампа-молодшого з російським юристом відбулася в червні 2016 року в Нью-Йорку, через два тижні після обрання Трампа кандидатом у президенти США від Республіканської партії. Зустріч була організована знайомим Трампа-молодшого - музичним продюсером Робом Голдстоуном на прохання Еміна Агаларова, сина власника Crocus Group Араса Агаларова. На переговорах також були зять Трампа Джаред Кушнер і голова передвиборного штабу Пол Манафорт.

Американські спецслужби підозрюють, що Кремль втрутився у виборчу кампанію в США, щоб допомогти Дональду Трампу перемогти на виборах. Спеціальний прокурор і кілька комітетів Конгресу розслідують, чи вступали члени виборчого штабу Трампа в змову з представниками Кремля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram