ГоловнаПолітика

Янукович заявив про пропажу "світової" з лідерами Євромайдану

В Адміністрації Президента повідомили, що документа в них немає.

Янукович заявив про пропажу "світової" з лідерами Євромайдану
Архив

Захист колишнього президента Віктора Януковича заявив, що угода про врегулювання кризи в Україні, підписана 21 лютого 2014 року під час Євромайдану, зникла.

Про це повідомляє адвокатське об'єднання Aver Lex, що представляє інтереси Януковича.

"Ми отримали інформацію про зникнення оригіналу угоди про врегулювання кризи в Україні 2014 року і не виключаємо її умисного знищення", - сказано в повідомленні з посиланням на адвоката Віталія Сердюка.

Захист Януковича відправив запит до Адміністрації Президента з проханням надати текст угоди про врегулювання кризи в Україні, яку було підписано 21 лютого 2014 року Януковичем, Віталієм Кличком, Арсенієм Яценюком і Олегом Тягнибоком, а також міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром, керівником департаменту континентальної Європи Міністерства закордонних справ Франції Еріком Фурньє і міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським.

"Після численних відписок з АПУ, які свідчать про очевидне небажання надавати цей документ, ми нарешті отримали відповідь, що такого документа в Адміністрації Президента немає. Ця угода - один із найважливіших доказів у всіх справах Віктора Януковича, і ми не виключаємо, що оригінал документа було навмисно знищено особами, які не зацікавлені в розкритті суті подій 2014 року", - повідомив Сердюк.

Прес-служба також оприлюднила відповідь Адміністрації на запит, згідно з яким 20 лютого 2014 року на зустрічі Януковича з міністрами закордонних справ Німеччини, Франції та Польщі були присутні тодішні міністр закордонних справ України Леонід Кожара, голова представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський, а також громадяни Андрій Гончарук, Ігор Брусило і Людмила Щербанюк.

Нагадаємо, угода між Януковичем і лідерами Євромайдану передбачала, зокрема, формування уряду національної єдності, проведення дострокових президентських виборів, відмову від силових заходів і амністію для всіх учасників акцій протесту. Документ було оприлюднено в мережі Інтернет у день підписання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram