ГоловнаПолітика

ГПУ розслідує стосовно Данилюка справу про ухилення від сплати податків (оновлено)

Кримінальне провадження зареєстровано 4 липня.

ГПУ розслідує стосовно Данилюка справу про ухилення від сплати податків (оновлено)
Фото: 24tv.ua

Генеральна прокуратура проводить розслідування стосовно міністра фінансів Олександра Данилюка у справі про ухилення від сплати податків.

Про це йдеться в ухвалі Печерського райсуду Києва від 18 липня.

Суд доручив співробітникам Державної фіскальної служби провести перевірку міністра фінансів на предмет дотримання вимог податкового та валютного законодавства за період 1998-2016 років. ГПУ підозрює чиновника в ухиленні від сплати податків і зборів (ч. 1 ст.212 Кримінального кодексу). Відповідне кримінальне провадження зареєстровано 4 липня 2017 року.

За даними ГПУ, Данилюк, очолюючи у 2010-2014 роках координаційний центр з упровадження економічних реформ при Адміністрації президента Віктора Януковича, придбав житловий будинок площею 290 кв. м вартістю 2 млн гривень, а також автомобіль БМВ Х5.

Крім того, у 2014 році Данилюк зробив внесок у розмірі 519,6 тис. гривень на рахунок в Укрсоцбанку.

Водночас згідно з податковою інформацією про доходи, за 2010-2014 роки Данилюк отримав дохід на суму 556,1 тис. гривень.

Оновлено. Данилюк у своєму фейсбуці заявив, що всі податки із зароблених ним коштів були сплачені.

Він стверджує, що заробив кошти на купівлю будинку й машини до переходу на держслужбу.

"За фактами - будинок купили влітку 2010 року, коли я ще працював у Лондоні. Для сім'ї було важливим обов'язково мати "точку опори" в Україні, тому купили в Борисполі, щоб було простіше поєднувати міжнародну роботу, але не відриватися від України. Автомобіль випуску 2008 року купив у 2011 році - і до цього дня на ньому пересуваюся", - зазначив міністр.

Нагадаємо, у квітні 2016 Верховна Рада  призначила міністром фінансів  заступника глави Адміністрації Президента Олександра Данилюка.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram