ГоловнаПолітика

Росія не стала видавати Україні бойовика "ДНР", підозрюваного у вбивстві 17-річного воротаря "Авангарду"

Погодін застрелив беззбройного підлітка. 

Росія не стала видавати Україні бойовика "ДНР", підозрюваного у вбивстві 17-річного воротаря "Авангарду"

Підконтрольна Росії окупаційна адміністрація Криму відпустила на свободу командира незаконного збройного формування "Керч" Вадима Погодіна.

Про це повідомив російський адвокат Гліб Глінка у фейсбуці.

З 20 червня Погодін перебував у Сімферопольському СІЗО у зв'язку з тим, що його розшукує поліція Краматорська за підозрою у вбивстві (ст.115 КК) і викраденні людей (ст.146). 21 липня Україна скерувала офіційний запит про видачу Погодіна

Згідно з даними ГУ НП в Донецькій області, слідство має докази причетності трьох зловмисників до смерті гравця молодіжної команди футбольного клубу Краматорська "Авангард", який був убитий у липні 2014 року. 

17-річний Степан Чубенко брав участь у мітингах на підтримку цілісності України, які проводилися в Краматорську. Під час обстрілу він допомагав спускатися у схованку літнім людям, носив їм воду, коли місто опинилося відрізаним від водопостачання.

У червні 2014 року Степан поїхав до друга в Київ. 23 червня він сів на потяг у столиці, щоб повернутися додому. Їхав через Донецьк, де був затриманий бойовиками з батальйону "Керч" за жовто-блакитну стрічку на рюкзаку й убитий.

Погодін командував батальйоном бойовиків "ДНР" під назвою "Керч" і носив однойменний позивний. Брав участь у боях у Слов'янську, Краматорську та Донецькому аеропорту.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram