ГоловнаПолітика

Луценко підтвердив обшук у Трояна та затримання його помічниці

Гроші виявити не вдалося.

Луценко підтвердив обшук у Трояна та затримання його помічниці
Фото: mvs.gov.ua

Генеральний прокурор Юрій Луценко підтвердив проведення обшуку в будинку заступника міністра внутрішніх справ Вадима Трояна та затримання його помічниці Світлани Іваштенко та заступника керівника Цивільного корпусу "Азов" Володимира Бржезинського.

Про це він написав у Facebook.

"Під час спільного із СБУ провадження було задокументовано і затримано заступника керівника ГО "Цивільний корпус "Азов" Бржезинського, помічника заступника МВС України Іваштенко і громадянина Ш., яких підозрюють в систематичному вимаганні із погрозою життю і здоров'ю від представника одного з підприємств коштів на загальну суму понад 1,5 млн гривень", - повідомив він.

За словами Луценка, згідно з даними непублічних оперативно-розшукових дій, 785 тис. гривень підозрювані розділили між собою та іншими особами. У зв'язку з цим було проведено 13 обшуків, у тому числі в будинку заступника міністра внутрішніх справ Трояна. Зазначені кошти виявити не вдалося.

"Всім трьом зловмисникам повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи. Тривають слідчі дії для встановлення повного складу осіб, які отримували неправомірну вигоду", - додав генпрокурор.

Нагадаємо, агентство УНН в п'ятницю заявило, що заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян попався на великому хабарі, але чиновник спростував цю інформацію.

Раніше сьогодні Генпрокуратура повідомила про затримання заступника керівника однієї з громадських організацій, його спільника і помічника посадової особи Міністерства внутрішніх справ. Вони вимагали від представника одного з підприємств 1,5 млн гривень "із застосуванням погроз життю і здоров'ю".

Пізніше повідомлялося, що затриманими на хабарі виявилися помічник Трояна і представник "Азова".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram