ГоловнаПолітика

МЗС висловило Росії протест у зв'язку з в'їздом чергового "гумконвою" на Донбас

Вантаж не був оформлений ні представниками митниці, ні прикордонниками.

МЗС висловило Росії протест у зв'язку з в'їздом чергового "гумконвою" на Донбас
Фото: mchs.gov.ru

Міністерство закордонних справ протестує проти незаконного в'їзду в Україну чергового (67-го) "гуманітарного конвою" Росії.

Про це повідомляється на сайті МЗС.

"27 липня з території Росії вкотре були незаконно переміщені через державний кордон України вантажні автомобілі під приводом доставки того, що російською стороною було заявлено як "гуманітарний вантаж", - йдеться в повідомленні.

МЗС підкреслює, що українська сторона не давала офіційної згоди на ввезення "гуманітарного вантажу", крім того він не був оформлений представниками прикордонних і митних органів України.

"МЗС України висловив офіційний протест російській стороні у зв'язку з черговим вчиненням нею міжнародно-правових дій проти державного суверенітету і державної цілісності України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Росія направляє на Донбас "гумконвої" із серпня 2014 року. За цей час в Україну завітали близько 5 тис. вантажівок.

Всі гумконвої перетнули кордон України незаконно - за весь час російська сторона жодного разу не допустила до їх оформлення та перевірки українських прикордонників і митників і, що найважливіше, представників Міжнародного комітету Червоного Хреста. Крім того, за даними української влади, під виглядом "гумконвою" в Україну ввозять зброю і техніку для бойовиків. Після їх відправки на Донбасі різко зростає кількість обстрілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram