ГоловнаПолітика

САП просить суд заарештувати Суса із заставою в 5 млн гривень

Суд відмовився визнавати затримання екс-чиновника ГПУ незаконним.

САП просить суд заарештувати Суса із заставою в 5 млн гривень
Дмитрий Сус

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) просить суд заарештувати колишнього заступника начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки - начальника управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Генеральної прокуратури України Дмитра Суса терміном на два місяці із заставою в 5 млн гривень.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Сторона звинувачення також просить суд заборонити екс-чиновнику ГПУ спілкуватися зі свідками та потерпілими у справі, у разі якщо клопотання буде задоволено і Сус внесе заставу

"Просимо обрати Сусу запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб, як альтернативний запобіжний захід визначити заставу в розмірі 5 млн гривень", - сказав прокурор Максим Козачина.

Відзначається, що Солом'янський районний суд Києва відмовився визнавати затримання екс-заступника начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Дмитра Суса незаконним.

Нагадаємо, Дмитра Суса 25 липня затримали в аеропорту "Бориспіль".

Суса підозрюють у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем (ч. 3 ст. 191, ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу); а також декларуванні недостовірних даних (ст. 366-1 Кримінального кодексу).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram