ГоловнаПолітика

В Одесі спіймали на портових поборах службовця "Укртрансбезпеки"

Головний спеціаліст облуправління встиг отримати сотні тисяч гривень хабарів.

В Одесі спіймали на портових поборах службовця "Укртрансбезпеки"

Правоохоронці затримали на хабарі головного спеціаліста управління "Укртрансбезпеки" в Одеській області. Він систематично вимагав гроші з експедиторських компаній, капітанів вітчизняних та іноземних суден, які заходили в порти Одеської області.

"За "винагороду" головний спеціаліст не фіксував наявні на суднах порушення, які могли призвести до створення надзвичайних ситуацій. У разі відмови платити гроші чиновник створював штучні перешкоди, які призводили до затримок суден та, відповідно, сплати коштів за простій у портах. За інформацією спецслужби, зловмисник встиг отримати хабарів на сотні тисяч гривень", - повідомляється на сайті СБУ.

Протиправні дії підозрюваного негативно впливали на міжнародний імідж України і могли спричинити зниження і переорієнтацію вантажопотоків на користь іноземних портів, додали в спецслужбі.

Оперативники СБУ затримали головного спеціаліста облуправління "Укртрансбезпеки" на одній з вулиць Одеси під час отримання від посередника чергового хабара в розмірі 1500 доларів.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram