ГоловнаПолітика

"Київгаз" не вірить у вибух газу в будинку в Голосієві

Підприємство виключає несправність газових комунікацій як причину вибуху.

"Київгаз" не вірить у вибух газу в будинку в Голосієві

"Київгаз" стверджує, що вибух на першому поверсі багатоповерхівки в Голосіївському районі столиці не міг статися через несправність газових комунікацій.

"Попередньо повідомляємо, що найбільш імовірна одна з наступних версій: предметом вибуху міг стати сторонній газовий балон або вибухівка; мешканка квартири могла вчинити самогубство", - сказано в повідомленні на сайті компанії.

Зазначено, що у квартирі, яка стала епіцентром вибуху, була тільки газова плита, але за результатами попереднього огляду газовики не дійшли висновку, що прилад міг бути джерелом вибуху або джерелом витоку газу.

"Київгаз" підкреслює, що концентрація газу у квартирі, яка стала епіцентром вибуху, не могла досягти вибухонебезпечного рівня - для цього потрібно було мінімум чотири години наповнювати її газом, використовуючи для цього всі газові конфорки і духовку на повну потужність, при цьому приміщення мало бути повністю замкненим. Квартира, де стався вибух, мала дерев'яні вікна, які не здатні забезпечити повну герметичність. Це, стверджує "Київгаз", майже виключає ймовірність вибуху.

Нагадаємо, в середу, 26 липня в Голосіївському районі Києва на вулиці Бурмистренка, 12 стався вибух у житловій багатоповерхівці. У результаті вибуху загинула жінка, ще одна отримала травми і доправлена в лікарню.

8 липня в Голосіївському районі столиці стався вибух у триповерховому будинку. Будівля частково обвалилася, в результаті чого загинули дві людини, ще сім постраждали. Тоді "Київгаз" теж виключив вибух газу як причину інциденту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram