ГоловнаПолітика

Саакашвілі: Я буду домагатися законного права повернутися в Україну

Політик заявив, що зараз його "змушують отримати статус біженця".

Саакашвілі: Я буду домагатися законного права повернутися в Україну
Михаил Саакашвили
Фото: скриншот видео

Колишній голова Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі заявив, що має намір домагатися законного права повернутися в Україну.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

Політик заявив, що почувається "простим українцем", на права якого "наплювали". Він заявив, що живе в Україні "вже понад 13 років" і має "лише одне громадянство" - українське.

За словами Саакашвілі, зараз його "змушують отримати статус біженця", але він не піде на такий крок. Саакашвілі пообіцяв "повернутися в Україну", але не вказав, де перебуває зараз.

"Зараз мене хочуть змусити отримати статус біженця. Цього не буде! Я не збираюся ніде залишатися і отримувати жоден статус! Я буду домагатися законного права повернутися в Україну", - сказав він.

Нагадаємо, 26 липня стало відомо, що президент припинив українське громадянство Саакашвілі. Рішення було прийнято на підставі п.2 ст.19 Закону "Про громадянство", а саме - надання неправдивих даних в анкеті. У документах, які заповнював колишній голова Одеської ОДА, було зазначено, що він не перебуває під слідством в Україні або за її межами, однак відомо, що на території Грузії Саакашвілі заочно заарештували.

Пізніше партія "Рух нових сил" заявила, що українське громадянство Саакашвілі було припинено, коли той перебував за кордоном, "кишеньковою" Комісією з питань громадянства у зв'язку з наміром політика організувати акції протесту восени.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram