ГоловнаПолітика

У Дніпрі суд відмовився відправити за ґрати координатора заворушень 9 травня

Григор'єва залишено під домашнім арештом.

У Дніпрі суд відмовився відправити за ґрати координатора заворушень 9 травня
Архив

У Дніпрі суд залишив на волі підозрюваного в координації заворушень 9 травня біля пам'ятника Слави Віталія Григор'єва, не змінивши запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Відповідне рішення в середу ухвалив Дніпропетровський апеляційний суд, передає Радіо Свобода.

За рішенням суду, запобіжний захід підозрюваному залишено чинним - домашній арешт. Прокуратура, подаючи апеляцію, вимагала 60 днів утримання під вартою, посилаючись на те, що підозрюваний може впливати на інших підозрюваних і свідків.

Раніше, 7 липня, суд першої інстанції - Жовтневий райсуд Дніпра - змінив запобіжний захід підозрюваному з утримання під вартою на домашній арешт. Прокуратура із цим не погодилася і подала апеляційну скаргу.

Нагадаємо, в Дніпрі 9 травня під час ходи до монументу Слави представників Соціалістичної партії і партії "Опозиційний блок" між ветеранами АТО, молодими людьми спортивної зовнішності і поліцією відбулися сутички. Поліція застосувала кийки, постраждали декілька ветеранів АТО, одного з розбитою головою забрала швидка. Одна із сутичок відбулася біля пам'ятника під час проходження колони, організованої Опоблоком, на чолі якої йшов нардеп Олександр Вілкул.

Усього, за даними поліції, постраждали 14 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram