ГоловнаПолітика

ЄС введе санкції проти Росії через постачання турбін Siemens у Крим

2014 року Євросоюз заборонив компаніям єврозони вести бізнес із Кримом.

ЄС введе санкції проти Росії через постачання турбін Siemens у Крим
Фото: investing.org

Європейська рада введе санкції проти Росії через постачання турбін Siemens у Крим. Вони стосуватимуться чотирьох громадян Росії і трьох компаній.

Про це йдеться у фейсбуці президента Петра Порошенка.

"Вітаю політичне рішення послів держав-членів ЄС накласти нові санкції проти Росії за нелегальне постачання турбін Сіменс у тимчасово окупований Крим. Ще 4 російські фізичні і 3 юридичні особи відтепер потрапляють під чесні і справедливі обмежувальні заходи у відповідь на їхнє цинічне і свідоме порушення контрактів", - написав Президент.

На його думку, прецедент Siemens слід жорстко покарати, щоб такі випадки не повторювалися в майбутньому.

Нагадаємо, німецький концерн продав чотири газові турбіни російському "Технопромекспорту" 2015 року. Російська сторона стверджувала, що це обладнання відправлять на Таманський півострів, відокремлений від Криму Керченською протокою.

На початку липня Siemens заявив, що турбіни "проти волі" компанії відправили в Крим замість Тамані. Німецький концерн подав до арбітражного суду Москви позов проти російської держкомпанії "Технопромекспорт", яка будує електростанції в Криму, вимагаючи повернути газові турбіни, які потрапили на анексований РФ півострів, оминаючи санкції.

2014 року ЄС заборонив компаніям єврозони вести бізнес з Кримом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram