ГоловнаПолітика

Нардеп Вітко наполягає на необхідності інвентаризації землі в Україні

За користування майже 7 млн га землі в Україні ніхто не платить.

Нардеп Вітко наполягає на необхідності інвентаризації землі в Україні
Фото: bug.org.ua

Народний депутат, голова підкомітету Ради з питань соціальної політики агрокомплексу Артем Вітко вважає необхідним проведення інвентаризації земельного фонду України. Про це він заявив в ефірі Eспресо.TV.

"Сьогодні площа ріллі в Україні становить 32,8 млн га. При цьому від 1,5 до 2 млн га землі - незатребувані паї. Якийсь приватний підприємець або агрохолдинг користуються цією землею, а плату за це ніхто не отримує. Плюс 5 млн га землі перебуває в державному користуванні. Низка політиків користуються цією землею і отримують (неправомірні, - ред.) надприбутки. Земельну реформу необхідно починати перш за все з інвентаризації земельного фонду країни", - зауважив народний депутат.

Вітко зазначив, що власники земельних паїв отримують не більше десятої частини від того прибутку, який приносить їх земля орендарям. При цьому права пайовиків систематично порушуються. У зв'язку з цим народний депутат ініціював створення гарячої лінії, яка допоможе захистити права землевласників.

"Я вирішив ініціювати створення гарячої лінії, номер телефону якої буде розміщено на моїй сторінці в Facebook. Завжди пам'ятайте, що у вас у парламенті є захисник, і якщо вам необхідна допомога, можете набирати мене з питань корупції або земельних питань", - повідомив політик.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram