ГоловнаПолітика

Колишнього прокурора Суса повідомили про підозру

Йому закидають статті 191 і 366-1 Кримінального кодексу.

Колишнього прокурора Суса повідомили про підозру
Дмитрий Сус

Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру колишнього заступника начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки - начальника управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Генеральної прокуратури України, якого затримали напередодні в аеропорту "Бориспіль".

Його ім'я, як і раніше, не називають, але відомо, що йдеться про Дмитра Суса.

Суса підозрюють у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем (ч. 3 ст. 191, ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу); а також декларування недостовірних даних (ст. 366-1 Кримінального кодексу).

Видання УНН із посиланням на джерела в правоохоронних органах стверджує, що Сусу інкримінують розкрадання ігрових автоматів, які були вилучені правоохоронцями в рамках розслідування кримінального провадження, а також автомобіля Audi, який теж фігурував як речовий доказ.

Нагадаємо, Сус прославився тим, що "забув" вказати в своїй декларації записаний на бабусю позашляховик Audi Q7.

У листопаді 2016 року його понизили до старшого слідчого з особливо важливих справ шостого відділу з розслідування кримінальних проваджень, а в квітні 2017 року звільнили з органів прокуратури. Причиною послужило систематичне порушення законів "Про запобігання корупції", "Про прокуратуру", правил прокурорської етики та дії, що ганьблять звання прокурора.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram