ГоловнаПолітика

Суд видав санкцію на затримання Черновецького

Його хочуть примусово доправити на обрання запобіжного заходу.

Суд видав санкцію на затримання Черновецького
Фото: analitica.kiev.ua

Слідчі Генеральної прокуратури 25 липня отримали санкцію суду на затримання колишнього мера Києва Леоніда Черновецького з метою доставки в суд, де йому мають обрати запобіжний захід.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у фейсбуці.

Прокуратура проситиме про арешт екс-мера.

14 липня Генеральна прокуратура повідомила Черновецького про підозру. Йому закидають зловживання службовим становищем (ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу) під час будівництва вертолітного майданчика на Парковій дорозі в Києві.

За версією слідства, Черновецький причетний до незаконного вилучення, зміни цільового призначення і передачі особливо цінних земель в оренду для будівництва вертолітного майданчика. Також йому закидають заниження орендної плати за землю та знищення об'єкта археологічної спадщини.

Збитки територіальній громаді міста Києва оцінюють у 250 млн гривень.

Кримінальне провадження про будівництво вертолітного майданчика розслідують за сімома статтями Кримінального кодексу: ч. 5 ст. 191 (крадіжка), ч. 5 ст. 298 (пошкодження об'єктів культурної спадщини), ст. 356 (самоправство), ч. 1 ст. 358 (підробка документів), ч.2 ст. 364 (зловживання владою), ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями посадовими особами юрособи приватного права), ч. 3 ст. 368-4 (підкуп особи, яка надає публічні послуги).

Нагадаємо, що вертолітний майданчик у Києві відкрили 6 червня 2012 року, він розташований за декілька сотень метрів від Верховної Ради. Його мав використовувати тодішній президент Віктор Янукович, щоб добиратися з Межигір'я, але він так і не зробив жодного польоту.

Черновецький в Україні зараз не проживає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram