ГоловнаПолітика

Волкер виключив визнання анексії Криму

Дипломат виступив за посилення санкцій проти Росії.

Волкер виключив визнання анексії Криму
Курт Волкер
Фото: youtube.com

Спецпредставник США з питань України Курт Волкер заявив, що про визнання дій Росії в Криму і на Донбасі не може бути мови.

В інтерв'ю проекту Радіо Свобода "Настоящее время" 25 липня в Парижі він заявив, що проблема Криму нічим не відрізняється від проблеми Донбасу.

"Це територія, яка була захоплена і окупована, а стосовно Криму Росія також заявила, що анексувала цю територію. Це просто неприйнятно - ви не можете просто прийти і захопити шматок чужої країни. Тому не може бути жодного визнання, жодної легітимності ні для російських кроків на сході України, ні в Криму", - зазначив Волкер.

Він також дав зрозуміти, що є прихильником посилення санкцій проти Росії.

"Щоразу, коли росіяни приходять і кажуть: "Зніміть санкції! Зніміть санкції!", ми знаємо, що є причина, через яку вони це говорять, тому що це має значення для Росії. І якщо чинні санкції ще неефективні, це не привід для зміни курсу - це привід подумати про те, що ще ми можемо зробити, щоб дістатися до точки, де ми дійсно можемо все вирішити", - заявив Волкер, вказавши на необхідність послідовного застосування санкцій для припинення конфлікту на сході України.

Волкер висловив думку, що постачання Україні американського летального озброєння не спровокують Росію до ще більшої агресії на Донбасі. За його словами, це також не змінить нинішньої розстановки сил. "Зате це дасть можливість Україні захищатися, якщо Росія зробить подальші кроки проти української території", - зазначив дипломат.

Нагадаємо, в неділю Волкер побував на Донбасі, де назвав бойові дії в регіоні "не замороженим конфліктом, а гарячої війною".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram