ГоловнаПолітика

У поліції назвали "економічні інтереси" причиною перестрілки в Дніпрі (оновлено)

У сторін конфлікту перед стріляниною була зустріч.

У поліції назвали "економічні інтереси" причиною перестрілки в Дніпрі (оновлено)
Фото: informator.dp.ua

Перестрілка в Дніпрі ввечері в понеділок, 24 липня, через яку загинули два колишніх учасники АТО, була викликана економічним конфліктом, заявив тимчасово виконувач обов'язків начальника поліції Дніпропетровської області Олег Грозь.

"Цей конфлікт - винятково економічні інтереси двох сторін: з боку Саакяна [колишній учасник АТО адвокат Едмонд Саакян] і його брата і другої сторони, ми зараз встановлюємо, що це за люди", - сказав він місцевому "9 каналу".

Грозь уточнив, що стрілянина сталася після зустрічі між представниками двох сторін.

"Вони зустрічалися, розмовляли з нападниками. Був чоловік, який розмовляв, хто з них, ми наразі не знаємо. І після бесіди був напад ... Була запланована зустріч, про яку вони заздалегідь домовлялися", - розповів правоохоронець.

За його словами, серед чотирьох поранених, яких госпіталізовано після перестрілки, є ті, хто нападав.

Оновлення. Головний редактор видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов стверджує, що стрілянину відкрили люди, причетні до організованої злочинності, яких найняв бізнесмен, котрий конфліктує з Саакяном.

"Саакян мав давній конфлікт по одному з бізнесів, і його суперник-комерсант вирішив відправити до нього на зустріч найманих убивць", - зазначив він.

За даними Бутусова, всі четверо госпіталізованих - із числа нападників. Двоє отримали легкі поранення, двоє - серйозні, але їхній стан стабільний. Усі перебувають під охороною в лікарні ім. Мечникова. "Цензор.НЕТ" виклав фото поранених.

Нагадаємо, увечері 24 липня біля кальянної в Дніпрі сталася стрілянина. Кілька людей з автомата відкрили вогонь по колишніх бійцях АТО, ті почали відстрілюватися з пістолетів. У результаті загинули учасники АТО Олексій Вагнер і Максим Іващук (позивний "Щука"), Едмонд Саакян і ще декілька людей отримали поранення. Частина нападників утекла, їх шукають, у Дніпрі введено план "Перехоплення".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram