ГоловнаПолітика

На переговорах "нормандської четвірки" Путін виклав "російські підходи" щодо мінських домовленостей, - Кремль

У Кремлі прокоментували телефонну розмову Путіна, Порошенка, Меркель і Макрона.

На переговорах "нормандської четвірки" Путін виклав "російські підходи" щодо мінських домовленостей, - Кремль
Фото: EPA/UPG

Під час телефонних переговорів лідерів "нормандської четвірки" президент Росії Володимир Путін виклав "російські підходи" щодо мінських домовленостей.

Про це повідомляють на сайті Кремля.

"Були заслухані звіти голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Ертугрула Апакана і його заступника Александра Хуга про стан справ із забезпеченням режиму припинення вогню на лінії зіткнення сторін внутрішньоукраїнського конфлікту та інших аспектах діяльності спостерігачів ОБСЄ. Після цього лідери докладно обмінялися думками щодо ситуації на південному сході України з урахуванням серйозних збоїв із реалізацією мінських домовленостей від 12 лютого 2015 року", - йдеться в повідомленні.

Відзначено, що Путін "докладно, в деталях виклав російські підходи з усіх ключових положень згаданих домовленостей".

"Домовлено про подальші контакти, в тому числі на вищому рівні", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні відбулися переговори лідерів "нормандської четвірки". Петро Порошенко закликав Росію негайно припинити агресивні дії і поставки зброї бойовикам. Сторони наголосили на важливості повного припинення вогню на Донбасі, виведення важкого озброєння і розведення сил із цілодобовим моніторингом ситуації СММ ОБСЄ.

Президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Анґела Меркель також заявили про неприпустимість заяв про створення так званої "Малоросії".

Сторони домовилися про проведення саміту "нормандської четвірки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram