ГоловнаПолітика

Порошенко підписав закон про скасування штрафів за несвоєчасну подачу накладних жертвами кібератаки

25 липня закон буде опубліковано в парламентській газеті "Голос України".

Порошенко підписав закон про скасування штрафів за несвоєчасну подачу накладних жертвами кібератаки
Фото: Пресс-служба президента Украины

Президент Петро Порошенко підписав закон про скасування штрафів за несвоєчасну подачу накладних жертвами кібератаки.

Про це повідомила голова комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна в Фейсбуці.

"Президент підписав закон України від 13.07.2017 №2143-VIII "Про внесення змін до підрозділу 10 розділу ХХ Податкового кодексу України (щодо незастосування штрафних санкцій за несвоєчасну реєстрацію податкових та акцизних накладних унаслідок несанкціонованого втручання в роботу комп'ютерних мереж платників податків)", - написала вона.

Южаніна додала, що закон буде опубліковано в парламентській газеті "Голос України" завтра, 25 липня. Він набуде чинності наступного дня після опублікування.

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала відповідний законопроект №6684 на засіданні 14 липня 257 голосами. Документ, авторами якого виступили члени комітету з питань податкової і митної політики, передбачає звільнення платників податків від штрафів за несвоєчасну реєстрацію у відповідних єдиних реєстрах податкових та акцизних накладних і розрахунків коригування, складених у період з 1 по 30 червня.

27 червня найбільша в історії України вірусна атака завдала серйозного удару по українському бізнесу. Повністю замороженим виявився фондовий ринок, частково були паралізовані банківська система і страховий ринок. І все це відбулося наприкінці кварталу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram