ГоловнаПолітика

Розенблат вніс 7 млн гривень застави

Депутатові інкримінують хабарництво і зловживання впливом.

Розенблат вніс 7 млн гривень застави
Фото: Сергей Нужненко

Народний депутат Борислав Розенблат вніс 7 млн гривень застави.

Про це йдеться в його фейсбуці.

Він повідомив, що в рішенні Солом'янського районного суду Києва про обрання запобіжного заходу вказаний не його закордонний паспорт, тому його адвокати звернулися до суду по пояснення. Всі інші пункти судового рішення Розенблат виконав: "Особисто я виконав усі вимоги постанови, крім цієї".

У коментарі "Українській правді" Розенблат заявив, що гроші дала його родина.

Нагадаємо, 13 липня генпрокурор Юрій Луценко повідомив Розенблата про підозру.

Йому закидають отримання хабара на суму 285 тис. доларів. Близько року тому в рамках розслідування про нелегальний видобуток бурштину на нардепа вийшла агент НАБУ. Вона назвалася представником компанії "Фуджейра" з ОАЕ, яка нібито мала намір видобувати й експортувати бурштин із Житомирської області. Депутат повинен був допомогти агенту отримати ліцензію на користування надрами та внести законодавчі поправки до Митного і Податкового кодексу спеціально під "Фуджейру", в тому числі щоб компанія платила меншу ренту за видобуток бурштину.

Дії Розенблата кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 (одержання хабара), ч. 2 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу.

САП стверджує, що нардеп діяв за посередництвом двох своїх охоронців: Віктора Адубаша та Богуслава Ярощука. Останнього затримали детективи НАБУ в ресторані під час отримання 200 тис. доларів від агента НАБУ.

18 липня Солом'янський районний суд Києва обрав народному депутатові Верховної Ради Бориславу Розенблату запобіжний захід у вигляді 7 млн гривень застави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram