ГоловнаПолітика

Курт Волкер приїхав у зону АТО

Спецпредставника США супроводжує Марі Йованович.

Офіційна делегація Державного департаменту США на чолі зі спеціальним представником в Україні Куртом Волкером в неділю приїхала в район антитерористичної операції на Донбасі.

Візит розпочався з відвідання штабу оперативно-тактичного угруповання "Донецьк". Разом з Волкером в зону АТО прибула посол США в Україні Марі Йованович, співробітник Держдепартаменту США Лейн Бал, військовий аташе при посольстві США в Україні полковник Пол Шмітт і інші, повідомляє штаб АТО.

"Гості ознайомилися зі специфікою управління військовими формуваннями при веденні бойових дій, структурою і організацією військового управління і тому подібним. Українські військові отримали високу оцінку від американських колег", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 7 липня держсекретар США Рекс Тіллерсон призначив колишнього постпреда США при НАТО Волкера спецпредставником в України. Він координуватиме зусилля Держдепартаменту з врегулювання конфлікту в Україні.

Волкер фахівець у сфері міжнародних відносин. З 1986 року він працював аналітиком в ЦРУ, з 1988 року - в Держдепі США. У 1998 році Волкер став першим секретарем американської місії в НАТО, в 2005 році - заступником помічника держсекретаря у справах Європи і Євразії; а в 2008-2009 роках був постпредом США в НАТО.

Останні роки Волкер працював у Міжнародному республіканському інституті Маккейна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram