ГоловнаПолітика

Голова Регламентного комітету Ради готовий внести заставу за Полякова

"Звернеться - буду допомагати. Моя декларація це дозволяє".

Голова Регламентного комітету Ради готовий внести заставу за Полякова
Фото: Сергей Нужненко

Народний депутат від "Народного фронту", голова Регламентного комітету Верховної Ради Павло Пинзеник готовий внести заставу за свого колегу Максима Полякова, якщо суд обере йому такий запобіжний захід.

Про це Пинзеник сказав журналістам.

За його словами, поки що Поляков не просив допомогти з грошима. "Звернеться - буду допомагати. Моя декларація це дозволяє [дружина Пинзеника - мільйонер]. Наразі такого звернення не було, а напрошуватися з такими пропозиціями неправильно", - сказав він.

Також нардеп пояснив, чому жоден із депутатів "Народного фронту", незважаючи на публічну підтримку Полякова, не прийшов брати його на поруки. "Ми не бачимо сенсу. Ми говорили з захистом і вирішили, що в цьому немає сенсу", - сказав Пинзеник.

Нагадаємо, 21 липня Солом'янський суд Києва розпочав розгляд запобіжного заходу для нардепа Максима Полякова, який є одним із фігурантів "бурштинової справи". Слідство вбачає в діях Полякова ознаки хабарництва (ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу) на суму 7500 доларів в обмін на просування законопроекту про умови видобутку бурштину в інтересах компанії "Фуджейра" з ОАЕ. Полякову може загрожувати до 12 років в'язниці.

Прокурори САП попросили суд призначити 505 тисяч гривень застави для Полякова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram