ГоловнаПолітика

Гельсінкська комісія внесла Сущенка в список політв'язнів

Журналіста затримано 30 вересня минулого року в Москві.

Гельсінкська комісія внесла Сущенка в список політв'язнів
Фото: Сергей Нужненко

Комісія з безпеки і співробітництва в Європі (Гельсінська комісія США) внесла українського журналіста Романа Сущенка в список політв'язнів, які перебувають e Росії.

Про це повідомив e середу адвокат Сущенка Марк Фейгін.

"Гельсінська комісія США внесла мого підзахисного, українського журналіста Романа Сущенка в список політв'язнів", - написав адвокат в твітері.

У заяві Гельсінкської комісії, зокрема, йдеться про те, що український журналіст Роман Сущенко, який з 2010 року працює паризьким кореспондентом Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ", звинувачується в "шпигунстві" за статтею 276 Кримінального кодексу РФ. Нагадується, що журналіста  затримано 30 вересня 2016 в Москві відразу після того, як він прилетів з Парижа в приватних справах.

"Його звинуватили в зборі секретної інформації про діяльність збройних сил і Національної гвардії Росії. Пан Сущенко заперечує будь-яку причетність до шпигунства. Його роботодавець "Укрінформ" також вважає звинувачення неправдивими і називає його затримання "запланованою провокацією", - йдеться в заяві.

Комісія з безпеки і співробітництва в Європі, відома також як американська Гельсінська комісія, є незалежною організацією уряду США, яка займається моніторингом дотримання Гельсінських угод і зміцнює безпеку, підтримуючи права людини, демократію, економічну, природоохоронну та військову співпрацю між 56 країнами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram