ГоловнаПолітика

Кабмін запустив експеримент із реформування військкоматів

Комісаріати планують зробити сервісними центрами.

Кабмін запустив експеримент із реформування військкоматів
Фото: Military TV UA

Кабінет Міністрів вирішив запустити експеримент із реформування військкоматів.

Як повідомляють на сайті Міністерства оборони, майданчиком стане Чернігівський обласний військовий комісаріат. З 1 серпня на його базі будуть створювати Територіальний центр комплектації і соціальної підтримки.

"Це перший пілотний проект заміни діючих військкоматів з їхніми проблемами, які залишилися ще з Радянського Союзу. Зазначені центри будуть займатися не тільки вдосконаленням порядку комплектації військ, особовим складом і організацією оборонно-мобілізаційної роботи. Також на цей центр буде покладено завдання забезпечення і впровадження нової ефективної системи обслуговування і надання сервісних послуг із соціального захисту і військовослужбовців, і членів їхніх сімей, резервістів, ветеранів війни і пенсіонерів Збройних Сил та інших військових формувань України", - повідомив міністр Степан Полторак.

Військове телебачення України повідомляє деякі подробиці. Наприклад, у військкоматах з'явиться закрита і відкрита зони. Для отримання довідки не потрібно буде бігати по кабінетах - усе буде в одному місці. У холах нових військкоматів буде ресепшн, де можна буде отримати інформацію чи скерування до конкретного фахівця. Також заплановано створити call-центр для військовослужбовців і закупити нові комп'ютери для роботи з громадянами онлайн.

Модель, відпрацьовану в Чернігівській області, 2018 року почнуть переносити на інші регіони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram