ГоловнаПолітика

Медсестра київської лікарні продавала наркозалежним психотропні препарати

У деяких "реабілітаційних центрах" пацієнтів утримували насильно.

Медсестра київської лікарні продавала наркозалежним психотропні препарати
Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Правоохоронці затримали в Києві старшу медсестру територіального медичного об'єднання "Психіатрія" за підозрою в незаконному зберіганні та збуті, у тому числі шляхом ін'єкцій, наркозалежним і хворим на алкоголізм психотропної речовини "Діазепам" (медична назва "Сібазон").

28-річну зловмисницю затримали "на гарячому" після проведення двох етапів оперативної закупівлі речовини і спроби ввести її в організм пацієнта за грошову винагороду в розмірі 1700 гривень, повідомляє столична прокуратура.

Встановлено, що жінка робила аналогічні ін'єкції наркозалежним удома, в тому числі за допомогою крапельниць. Їй повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 (збут наркотиків, карається в'язницею на строк від п'яти до 10 років) КК України.

У 2013 році Київрада об'єднала всі спеціалізовані психіатричні установи міста в територіальне медичне об'єднання "Психіатрія". Об'єднання відбулося на базі Київської міської клінічної психоневрологічної лікарні №1, вона має таку саму назву: ТМО "Психіатрія".

Прокуратура Києва також повідомляє, що в рамках кримінального провадження встановлено кілька "реабілітаційних центрів" для наркозалежних, які працюють у Києві і Київській області, де під час обшуків також були виявлені ампули з "діазепамом" та інші сильнодіючі лікарські засоби. Оскільки ці центри не мають ліцензій на медикаментозне лікування, канали надходження і хімічний склад вилучених препаратів встановлюють.

Також під час слідчих дій виявилося, що окремих пацієнтів "реабілітаційних центрів" утримували там усупереч їхній волі. За цими фактами порушено кримінальні провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram