ГоловнаПолітика

Депутат Великобагачанської райради попався на дачі хабара

Він пропонував $3 тис. начальнику райуправління поліції за закриття кримінальної справи.

Депутат Великобагачанської райради попався на дачі хабара
Фото: vppnr.gp.gov.ua

У вівторок, 18 липня, в селищі Велика Багачка  затримали начальника Великобагачанського лісництва держпідприємства "Миргородське лісове господарство", який також працює депутатом місцевої районної ради.

Як повідомляють правоохоронні органи, на початку липня поліцейські Великої Багачки затримали і вилучили автомобіль із деревом сосни, яке незаконно вирубали в місцевому лісництві. Поліція почала кримінальне провадження за цим фактом (ч.2 ст.185 Кримінального кодексу - крадіжка). Лісничий спробував "домовитися" і запропонував начальнику райуправління поліції 3 тисячі доларів за закриття справи і повернення автомобіля.

Підполковник поліції повідомив своє начальство, що йому пропонують хабар. Військова прокуратура Центрального регіону відкрила ще одне кримінальне провадження (ч.3 ст.369 Кримінального кодексу - дача хабара).

Після передачі частини грошей у розмірі 52 тисяч гривень депутата-лісничого затримали. Тепер йому загрожує термін від 4 до 8 років з конфіскацією або без.

Місцеве видання "Полтавщина" пише, що затриманого звати Микола Кожум'яка. 12 травня 2017 року на 14-й сесії Великобагачанської райради він почав виконувати депутатські обов'язки після того, як одного з депутатів обрали в Великобагачанську сільраду на виборах об'єднаної територіальної громади.

Кожум'яка представляє партію "Батьківщина".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram