ГоловнаПолітика

Більшість українських підприємств на окупованих територіях Донбасу потрапили під контроль компанії Курченка, - Тука

"Ми своїми руками віддали Курченкові левову частку підприємств".

Більшість українських підприємств на окупованих територіях Донбасу потрапили під контроль компанії Курченка, - Тука
Фото: farwater.net

Більшість українських підприємств, над яким Україна втратила контроль на неконтрольованих територіях Донбасу, потрапили під зовнішній контроль компанії, що належить Сергію Курченку.

Про це заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і ВПО України Георгій Тука заявив в ефірі "5 каналу".

"Тобто якщо всі фактори прибрати, цю мішуру, ми своїми руками віддали Курченкові левову частку підприємств. І ми ще називаємо це патріотизмом і державницькою позицією? Я такої позиції не розумію", - сказав політик.

Він переконаний, що в діях людей, які здійснювали несанкціоновану блокаду, проглядається порушення закону, зокрема за блокування автомобільних і залізничних шляхів.

"І за це передбачена відповідальність. І я неодноразово говорив, що не згоден з такою беззубою позицією влади, коли влада не змогла домогтися повернення наших громадян у законне поле. А по-друге, я не розумію, чому до цього часу не порушені кримінальні справи, а якщо порушені, то де наслідки цих кримінальних справ", - зазначив Тука.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура ініціювала заочний процес над Курченком за створення злочинної організації. Йому інкримінують 10 злочинних епізодів, сума розкрадань за якими оцінюється приблизно в 18 млрд гривень, а збитки - понад 14 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram