ГоловнаПолітика

Заставу за Добкіна внесли Новинський і Колесніков (оновлено)

Новинський "зібрав" 30 млн, Колесніков - 20 млн.

Заставу за Добкіна внесли Новинський і Колесніков (оновлено)
Фото: Сергей Нужненко

Народний депутат Михайло Добкін заявив, що депутат Верховної Ради від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський вніс за нього частину застави - 30 млн гривень.

"Так, можу підтвердити, я розмовляв з ним півгодини тому телефоном. Підтвердив, що він сьогодні вніс першу частину застави, що становить 30 млн гривень", - заявив Добкін в ефірі "112 Україна".

Відповідаючи на запитання, коли Добкін планує внести іншу частину застави, нардеп відповів, що у нього немає таких грошей, і він не вносить заставу самостійно.

"Я це сказав під час перерви в суді. Вносять мої товариші, в яких є фінансова можливість, і у них ці гроші задекларовані. Будь-яка сума, яка вноситься як застава, вона ще перевіряється фінансовим моніторингом", - додав Добкін.

Також нардеп заявив, що наразі не знає, де візьме решту суми для внесення застави.

"Завтра буде день, завтра буде привід ще поспілкуватися з вами. У мене час до четверга, за рішенням суду. Вони ще повинні пройти перевірку. Напевно, завтра буде останній день, коли їх можна буде перерахувати", - зазначив Михайло Добкін.

Оновлення. Другу частину застави за Добкіна вніс співголова "Опозиційного блоку", прем'єр-міністр опозиційного уряду Борис Колесніков.

Про це повідомила колишній депутат Олена Бондаренко.

Як повідомляли, Вадим Новинський, один з найбагатших людей України, пообіцяв допомогти Михайлу Добкіну зібрати гроші на заставу.

Нагадаємо, 13 липня Верховна Рада зняла з Добкіна депутатську недоторканність. 14 липня йому було офіційно пред'явлено підозру.

За версією слідства, в результаті протиправних дій Добкіна, скоєних ним за попередньою змовою з групою інших осіб, з власності територіальної громади Харкова незаконно вилучили земельні ділянки загальною площею понад 77 га, що завдало їй збитки в розмірі майже 227 млн грн. Дії Добкіна кваліфіковано за ч.2 ст.28 ч.2 ст.364 КК України (в редакції від 05.04.2001) - зловживання службовим становищем в інтересах третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки, а також ч.5 ст.27 ч.4 ст.190 КК України - обман з метою реалізації злочинного наміру щодо заволодіння земельними ділянками на території Харкова.

У п'ятницю Печерський райсуд Києва заарештував Добкіна на два місяці з альтернативою внесення застави в розмірі 50 млн гривень. Якщо він не збере гроші протягом п'яти днів, то потрапить у СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram