ГоловнаПолітика

Порошенко відвідав Музей радянської окупації в Тбілісі

Окремий стенд присвячено російській агресії 2008 року.

Президент Петро Порошенко під час державного візиту в Грузію відвідав Музей радянської окупації в Тбілісі, який засновано в травні 2016 року.

Про це повідомляється на сайті президента.

Фото: president.gov.ua

Експозиція музею присвячена подіям радянського періоду історії Грузії 1921-1991 років, жертвам політичних репресій, повстанським і національно-ліберальним рухам країни. Також розміщено один з вагонів поїзда, в якому були страчені учасники національного повстання 1924 року.

У музеї представлені особисті справи, сфабриковані радянською владою на грузинських громадських діячів і діячів культури, які зазнали політичних репресій, документи про їх розстріли і вигнання, інші артефакти.

Фото: president.gov.ua

Окремий стенд присвячено російській агресії 2008 року, коли Грузія втратила контроль над територіями Абхазії та Південної Осетії.

Фото: president.gov.ua

У травні 2015 року в приміщенні Музею була організована фотовиставка "Донбас: війна і мир. Українські жінки: війна і мир".

Нагадаємо, відкриття Музею монументальної пропаганди СРСР у Києві заплановано на 7 листопада до 100-річчя більшовицького перевороту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram