ГоловнаПолітика

Україна планує перемовини про входження в Шенгенську зону

Переговорів про лібералізацію умов руху робочої сили не заплановано.

Україна планує перемовини про входження в Шенгенську зону
Фото: EPA/UPG

Віце-прем'єр-міністр України з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе анонсувала переговори про входження України у Шенгенську зону.

"Одне із завдань, яке ми для себе ставимо, - це початок діалогу про залучення України до Шенгенської зони", - сказала Климпуш-Цинцадзе в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Також, за її словами, необхідно вести переговори про "дорожні карти" стосовно лібералізації доступу українських послуг на ринок ЄС і їхніх послуг в Україну. Зокрема, Києву і Брюсселю потрібно узгодити "дорожні карти" для телекомунікаційних, поштових, фінансових послуг, морських перевезень, а також провести переговори про доступ на цифровий ринок.

При цьому віце-прем'єр не вважає за необхідне вести переговори про лібералізацію умов руху робочої сили і вважає важливішим зосередитися на створенні можливостей для реалізації громадян України на батьківщині.

Нагадаємо, що з 11 червня 2017 року громадяни України можуть їздити без віз за біометричним паспортом у 26 країн-членів ЄС, окрім Великобританії та Ірландії (Австрія, Бельгія, Болгарія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Іспанія, Італія, Кіпр, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швеція та Естонія).

Також громадяни України зможуть відвідати за біометричним паспортом ще чотири держави, що входять у шенгенську зону, але не перебувають у складі Євросоюзу: Швейцарію, Норвегію, Ісландію та Ліхтенштейн.

Безвізовий режим дозволяє громадянам України перебувати на території країн ЄС щонайбільше 90 днів протягом 180-денного періоду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram