ГоловнаПолітика

Довгий: це БПП потрібно домовлятися зі мною в окрузі

Нардеп вважає себе сильним мажоритарником.

Довгий: це БПП потрібно домовлятися зі мною в окрузі
Фото: Макс Требухов

Народний депутат Олесь Довгий спростовує будь-які домовленості з владою під час парламентських виборів 2014 року, коли він переміг у мажоритарному окрузі в Кіровоградській області. Про це він заявив в інтерв'ю Соні Кошкіній".

Зокрема, Довгий спростував інформацію, що з'явилася в ЗМІ, буцім збирався балотуватися в нардепи за списком БПП.

"Ніколи в житті я не збирався проходити за списками БПП. Як і будь-який іншої політичної партії. Рішення обиратися в мажоритарному окрузі я приймав як єдино можливе. Є дві причини цього. Через репутаційну кризу хіба мав я можливість бути в тому чи іншому списку?" - зазначив нардеп. При цьому він додав, що не вів переговорів про включення до виборчого списку ні з однією з партій. Також він пояснив, чому як корінний киянин обрав округ у Кіровоградській області.

"Скажу відверто, я дивився на різні округи. До речі, ті, хто не переміг у київських на виборах 12 року, переміг на виборах 14-го. І в мене був справді великий зачин. Але причин, через які я обрав саме цей округ, є дві. Перша - діючий на той час депутат цього округу не збирався балотуватися повторно. Друга - звідти родом частина моєї родини, там живуть наші родичі, я бував там неодноразово дитиною. І ці дві причини збіглися", - розповів Довгий. При цьому він спростовує, що округ під нього "злили".

"Я, чесно, не дуже помітив, щоб мені хтось допоміг чи не перешкоджав. Усі керівники фракції БПП і політичної сили БПП у Кіровоградській області були і залишаються, м'яко кажучи, вороже налаштованими щодо мене. І думаю, що від цього тільки програють", - говорить депутат.

Крім того, він вважає, що проти нього в окрузі виставили досить сильного кандидата - екс-міністра екології та природних ресурсів з березня по червень 2010 року в уряді Миколи Азарова Віктора Бойка. (від БПП висувався Вадим Бондар, якого вважають людиною Довгого - ред.).

Також, за словами Довгого, штаб БПП відправив на його округ десант з активістів і кандидатів у депутати на той час: Світлани Заліщук, Мустафи Найєма та Сергія Лещенка.

"Якщо ви в них (Найєма, Заліщук, Лещенко - ред.) спитаєте, вони вам чесно скажуть, хто їх туди відправив. Чому три основні спікери БПП провели всю виборчу кампанію у мене в окрузі? Чи не тому, що їм потрібно було вдавати боротьбу з лиходієм? І всі троє зосередилися на одному окрузі, ніби інших не існувало. Може, треба було відвернути увагу", - зазначив нардеп.

Спростовуючи будь-які домовленості з владою, Довгий стверджує, що виграв вибори виключно тому, що він "сильний мажоритарник, який з великою часткою ймовірності виграє округ, за який узявся".

"А от Довгий насправді сильний мажоритарник, який з великою часткою ймовірності виграє округ. І домовлятися в окрузі потрібно не мені з БПП, а їм зі мною. Як і з будь-яким великим мажоритарником. І не тільки БПП. Будь-яка політична сила або та сила, яка бере на себе відповідальність за коаліцію і повноту влади, я вважаю, буде зацікавлена знаходити спільну мову з будь-яким сильним мажоритарником, одним з яких є Довгий. Домовилися ми чи ні? Ні. Не домовилися. На сьогодні не маю ніяких зобов'язань перед фракцією БПП, "Народного фронту" чи будь-якою іншою фракції, окрім тієї, в яку я входжу", - резюмував нардеп.

Докладно про це читайте в повному тексті інтерв'ю "Олесь Довгий: "Генпрокурор запропонував вихід з ситуації в тому, щоб я написав свідчення на Черновецького”".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram