ГоловнаПолітика

Довгий: "Я не збираюся закривати жодні справи за терміном давності"

"Закрити справу за строком давності - те саме, що сховатися", - говорить нардеп.

Довгий: "Я не збираюся закривати жодні справи за терміном давності"
Фото: Макс Требухов

Народний депутат Олесь Довгий сам переконував колег голосувати за зняття з нього недоторканності. Про це він розповів в інтерв'ю Соні Кошкіній.

"До мене приходили, намагалися мене переконувати в тому, щоб я не звертався (до нардепів - ред.), не просив позбавляти мене недоторканності (під час розгляду відповідного подання ГПУ - ред.), добровільно не відмовлявся від неї.

Аргументували це відсутністю можливості захищати свою правоту. Але моє рішення було усвідомленим. Ба більше: багатьох, хто збирався не голосувати, я сам переконав", - розповів нардеп.

При цьому він акцентував на тому, що ніколи нікого з колег не просив про зворотне.

"Я ніколи нікого з депутатів не просив не голосувати. До колег я звертався з протилежним проханням. Ті, хто розумів відсутність юридичної складової у справі, готові були зайняти позицію - і в залі голосів не було б. Я подякував усім за розуміння ситуації, але попросив проголосувати. Для мене це принципове питання. І роблю я це, не через обставини сьогоднішнього чи завтрашнього дня, а свого майбутнього, - зазначив Довгий. - Коли людина має рацію, вона повинна йти і доводити свою правоту. А якщо відчуває невпевненість у своїй позиції - намагатиметься заховатися за можливими перепонами. Мені пропонували взагалі піти на лікарняний".

При цьому він уточнив, що не дасть згоди на закриття порушеного проти нього кримінального провадження за терміном давності. Термін минає у січні 2018 року.

"Я не збираюся закривати жодні справи за терміном давності. Я збираюся пройти весь процес. Довести його до логічного завершення. І отримати те рішення, яке буде зрозумілим вам, вашим колегам, зрозумілим для суспільства. Тому що рішення закрити (справу - ред.) за терміном - те саме, що сховатися", - розповів нардеп.

"Якщо я закрию це питання за термінами давності, це буде те саме, що триматися за недоторканність. Такого не буде. За термінами давності закривається за обопільною згодою. Моя позиція така: слідчі органи мають можливість процесуально рухатися далі, а я - як законослухняний громадянин - поруч. Якщо, звичайно, це справа не розсиплеться і не закриється сама собою, без суду", - резюмував Довгий.

Докладно про це читайте в повному тексті інтерв'ю "Олесь Довгий: "Генпрокурор запропонував вихід із ситуації в тому, щоб я написав свідчення на Черновецького".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram