ГоловнаПолітика

САП попросила суд призначити Розенблату заставу 10 млн гривень

Прокурори побоюються, що депутат втече до Німеччини.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура попросила Солом'янський райсуд Києва обрати нардепу Бориславу Розенблату запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 10 млн гривень.

Про це на суді сказав заступник керівника САП Володимир Кривенко.

За його словами, Розенблат володіє будинком і земельною ділянкою в Німеччині і може втекти туди від слідства.

Розенблат, своєю чергою, в спілкуванні з журналістами заявив, що зможе внести 10 млн грн застави, але це позначиться на бізнесі його сім'ї.

"Для мене це дійсно суттєва сума, і вона буде відображатися на діяльності тих підприємств, де сьогодні працюють сотні працівників, я маю на увазі моєї родини", - сказав депутат.

Він має намір просити суд відхилити клопотання САП.

Розенблат також стверджує, що в нього немає паспортів інших держав.

"Ніколи в житті в мене не було інших паспортів, окрім громадянина України", - заявив він.

Нагадаємо, 11 липня Верховна Рада підтримала зняття з Розенблата депутатської недоторканності, проте не дала згоди на його затримання і арешт.

13 липня генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив Розенблата про підозру в хабарництві.

Борислава Розенблата підозрюють в отриманні хабара на суму 285 тис. доларів. Близько року тому в рамках розслідування про нелегальне видобування бурштину на нардепа вийшла агент НАБУ. Вона назвалася представником компанії "Фуджейра" з ОАЕ, яка нібито мала намір видобувати й експортувати бурштин із Житомирської області. Депутат повинен був допомогти агентові отримати ліцензію на користування надрами та внести законодавчі поправки до Митного і Податкового кодексу спеціально під "Фуджейру", в тому числі щоб компанія платила меншу ренту за видобування бурштину.

Читайте: "Бурштинова" справа. Серія друга: Борислав Розенблат

Також, за версією слідства, частину грошей з продажу бурштину учасники схеми мали виводити на рахунки компанії, зареєстрованої в США. За наполяганням Розенблата співвласником цієї компанії стала його рідна сестра.

САП стверджує, що нардеп діяв за посередництвом двох своїх охоронців: Віктора Адубаша і Богуслава Ярощука. Останнього затримали детективи НАБУ в ресторані під час отримання 200 тис. доларів від агента НАБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram