ГоловнаПолітика

Розгляд справи затриманого в Італії нацгвардійця продовжать у вересні

У вівторок Марківа вперше повинні відвідати родичі.

Розгляд справи затриманого в Італії нацгвардійця продовжать у вересні
Фото: mail.ru

Розгляд справи заарештованого в Італії військовослужбовця Національної гвардії України Віталія Марківа продовжать у вересні.

Про це повідомив у понеділок адвокат військового за підсумками допиту його підзахисного, передає Радіо Свобода.

На той час Марків залишається під вартою, і про зміну запобіжного заходу для нього поки що не йдеться, додав адвокат.

Під час шестигодинного допиту в понеділок сторона захисту заявила про невинність підозрюваного і відсутність прямих доказів його причетності до факту загибелі італійського фоторепортера.

Адвокат нацгвардійця Раффаеле делла Валле вважає передчасним ставити питання про зміну запобіжного заходу для підзахисного, оскільки законодавець не бачить поки що перспектив для позитивної відповіді суду на можливе прохання відпустити Марківа під домашній арешт.

Також у понеділок після допиту підозрюваного вдруге відвідали українські консульські посадові особи. Вони кажуть, що умови його перебування задовільні: він читає, відвідує спортзал, психологічний стан - нормальний. У вівторок Віталія Марківа вперше повинні відвідати родичі.

З дипломатичних джерел "Радіо Свобода" стало відомо, що найближчим часом Віталія Марківа можуть перевести в іншу в'язницю.

Нагадаємо, італійські карабінери затримали в Болоньї бійця АТО Марківа, якого підозрюють у причетності до загибелі італійського журналіста Андреа Роккеллі. Він помер від осколкового поранення 24 травня 2014 року поблизу Слов'янська. З Роккеллі загинув також перекладач Андрій Миронов і був поранений французький стрінгер Вільям Рогульон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram