ГоловнаПолітика

США передадуть Україні патрульні катери Islands після навчань Sea Breeze

До провокацій російських морпіхів українські ВМС готові.

США передадуть Україні патрульні катери Islands після навчань Sea Breeze

Рішення про передачу українському флоту американських військових патрульних катерів Islands після навчань Sea Breeze-2017 фактично прийнято.

Про це заявив контр-адмірал ВМС України Андрій Тарасов, повідомляє Крим.Реалії.

"Переговори перейшли вже на рівень нижчий, фактично рішення про передачу прийнято і обговорюються деталі. Сподіваюся, цей процес буде доволі швидким, і ми ці катери отримаємо", - сказав Тарасов.

За його словами, Росія користується нагодою, коли поряд є сучасні кораблі країн НАТО, щоб відпрацьовувати на них агресивні дії.

"Вони (російські військові, - ред.) це роблять не тільки в інтересах підготовки своїх сил, але і з метою проведення можливих провокацій. Ми до цих провокацій готові, і навчання будуть проведені за планом, незважаючи на дії Чорноморського флоту Росії", - зазначив контр-адмірал.

Перевірка боєготовності Чорноморського флоту Росії стартувала 12 липня. Під час неї були виконані артилерійські та ракетні стрільби по повітряних і надводних цілях, розрахунки берегових ракетних комплексів "Бастіон" і "Бал" спільно з ракетними катерами ракетним ударом "вразили" кораблі умовного противника. Російські морські піхотинці відпрацювали дії з навантаження техніки і особового складу в великі десантні кораблі, екіпажі мінно-тральних кораблів флоту виконали тралення фарватерів на мінно-небезпечних напрямках.

За два дні до російських навчань, 10 липня, в Одесі офіційно відкрили щорічні українсько-американські навчання Sea Breeze-2017. У маневрах, які проходять на морі, в повітрі та на землі, беруть участь понад 3 тисячі військових з 16 країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram