ГоловнаПолітика

Суд продовжив арешт обвинувачених у теракті біля Палацу спорту в Харкові

З 21 квітня 2017 року справу розглядають заново, оскільки на цьому наполягав один з обвинувачених.

Суд продовжив арешт обвинувачених у теракті біля Палацу спорту в Харкові
Фото: EPA/UPG

Фрунзенський райсуд Харкова на черговому засіданні у справі про теракт біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року продовжив арешт обвинувачених на два місяці.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами співрозмовника агентства в прес-службі прокуратури Харківської області, суд також вивчив один том матеріалів справи.

Наступне засідання суду призначене на 26 липня.

Як повідомлялося, 22 лютого 2015 року поблизу Палацу спорту в Харкові під час формування колони для проведення ходи з нагоди річниці перемоги Революції гідності стався вибух. В результаті теракту загинули двоє людей (в т.ч. один з координаторів місцевого Євромайдану Ігор Толмачов), були поранені 11 осіб. Згодом ще двоє померли в лікарні.

За фактом вибуху в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено інформацію про порушення кримінальної справи за ст.258 Кримінального кодексу України (теракт).

26 лютого 2015 року в рамках антитерористичних заходів співробітники Служби безпеки України затримали трьох жителів області за підозрою в здійсненні теракту 22 лютого. Всім трьом оголошено підозру за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) і ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України.

22 квітня 2015 року обвинувальний акт спрямовано до Фрунзенського райсуду Харкова.

22 лютого 2017 року прокурор Харківської області Юрій Данильченко заявив, що обвинувачені і їх захисники використовують всі можливості, щоб затягнути судовий процес. Він також зазначив, що "судовий процес закінчено на 90%".

21 квітня 2017 року суд вирішив не продовжувати слухання у справі після зміни в складі колегії суддів, а почати його розглядати заново, оскільки на цьому наполягав один з обвинувачених.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram