ГоловнаПолітика

Затриманого в Харкові за зв'язки з ІДІЛ росіянина заарештовано без права застави

Затриманого в Харкові за зв'язки з ІДІЛ росіянина заарештовано без права застави

26-річного громадянина Росії, який з 2014 року перебував у міжнародному розшуку за підозрою в участі в Сирійській війні на боці ІДІЛ і якого затримано в Харкові, заарештовано на два місяці без права внесення застави.

Про це повідомляє Укрінформ.

"З вимогою взяти росіянина під варту до суду звернулася Дергачівська місцева прокуратура. За даними прокуратури, зловмисник перебував у міжнародному розшуку з 2014 року. З 2016 року його викрили і затримали в Чернігові. Чоловік під вартою чекав екстрадиції. У грудні 2016 року суд змінив запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт із застосуванням електронного браслета в зв'язку із закінченням терміну екстрадиційного арешту. Однак підозрюваний зняв браслет і переховувався від правоохоронців", - зазначила прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

За її словами, чоловіка затримано 13 липня в Харкові під час спецоперації.

"Зловмисник чинив опір співробітниками СБУ і намагався втекти. Силовики відкрили стрілянину", додала.

"Розслідування проводиться за ч. 2 ст. 342 КК України (опір працівникам правоохоронних органів). Вирішується питання про екстрадицію чоловіка в РФ", - додала прес-секретар прокурора Харківської області.

Нагадаємо, Харків фігурує в повідомленнях СБУ про затримання "іділівців" частіше за інші міста України. Наприклад, в червні минулого року в місті затримано двох таджиків-іділівців, в середині серпня - росіянина-іділівця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram