ГоловнаПолітика

У Раду внесли законопроект про драконівські штрафи за кидання сміття повз урни

Співавтор документа Ірина Геращенко впевнена, що закон ухвалять.

У Раду внесли законопроект про драконівські штрафи за кидання сміття повз урни
Фото: 62.ua

12 народних депутатів зареєстрували у Верховній Раді законопроект про штрафи за кидання сміття повз урни.

Проект закону №6730 вносить зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення.

Він встановлює адміністративну відповідальність за викидання будь-яких відходів за межі урн, контейнерів або інших ємностей для збору, утилізації чи переробки сміття. За це порушення пропонують увести штраф від 20 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-850 гривень), а за повторне вчинення такого правопорушення - від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 гривень), написала один із співавторів документа Ірина Геращенко у фейсбуці.

Вона охарактеризувала штрафи як драконівські, але послалася на досвід Сінгапуру, в якому завдяки штрафу близько 600 доларів "вдалося відучити кидати недопалок повз урни чи плюватися на вулиці". Геращенко висловила впевненість, що законопроект приймуть у парламенті.

Співавторами документа, крім Геращенко, виступили Ганна Гопко, Марія Іонова, Остап Єднак, Олена Кондратюк, Олена Ледовських, Іван Рибак, Олексій Рябчин, Павло Кишкар, Вадим Кривенко, Павло Дзюблик, Наталя Кацер-Бучковська.

Зараз у Кодексі про адміністративні правопорушення передбачено відповідальність у вигляді штрафів лише за викидання сміття з транспорту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram