ГоловнаПолітика

Добкіна заарештували з альтернативою у вигляді застави

Депутату дали п'ять днів, щоб зібрати 50 млн гривень.

Печерський районний суд Києва близько 16:40 в суботу обрав запобіжний захід для депутата Верховної Ради Михайла Добкіна у вигляді утримання під вартою. Він може вийти під заставу 50 мільйонів гривень.

Рішення зачитала суддя Христина Тарасенко.

Депутат заявив, що у нього немає таких грошей і він буде думати, що робити далі.

"Таких застав у КПК не було прописано ніде. Там є суми застав, вони сумірні з доходами людини, яку звинувачують. Потрібно подивитися декларацію, ще щось. Ну я ж не можу зараз продавати будинок, виселяти дітей з дружиною на вулицю, щоб зібрати гроші для того, щоб сплатити заставу", - обурився Добкін.

Нагадаємо, 29 червня генпрокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання на притягнення до кримінальної відповідальності Добкіна.

За версією слідства, в результаті протиправних дій Добкіна, скоєних ним за попередньою змовою з групою інших осіб, з власності територіальної громади Харкова незаконно вилучили земельні ділянки загальною площею понад 77 га, що завдало їй збитки в розмірі майже 227 млн грн. Дії Добкіна кваліфіковано за ч.2 ст.28 ч.2 ст.364 КК України (в редакції від 05.04.2001) - зловживання службовим становищем в інтересах третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки, а також ч.5 ст.27 ч.4 ст.190 КК України - обман з метою реалізації злочинного наміру щодо заволодіння земельними ділянками на території Харкова.

13 липня Верховна Рада зняла з Добкіна депутатську недоторканність. Він також став єдиним з шести депутатів, на яких ГПУ подала подання, якого парламент дозволив затримати і заарештувати.

14 липня Добкіну було офіційно пред'явлено підозру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram