ГоловнаПолітика

Прокуратура попросила заарештувати Добкіна із заставою 150 млн гривень

Депутату обирають запобіжний захід у Печерському суді.

У Печерському районному суді Києва вранці в суботу почалося засідання, на якому обирають запобіжний захід для народного депутата Михайла Добкіна ("Опозиційний блок").

Як повідомляє "Радіо Свобода", сторона звинувачення попросила взяти депутата під варту і призначити заставу на суму не менш як 150 млн гривень, оскільки перебуваючи на волі Добкін може впливати на хід розслідування.

Нагадаємо, 29 червня генпрокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання на притягнення до кримінальної відповідальності Добкіна.

За версією слідства, в результаті протиправних дій Добкіна, скоєних ним за попередньою змовою з групою інших осіб, з власності територіальної громади Харкова незаконно вилучили земельні ділянки загальною площею понад 77 га, що завдало їй збитків у розмірі майже 227 млн грн. Дії Добкіна кваліфіковано за ч.2 ст.28 ч.2 ст.364 КК України (в редакції від 05.04.2001) - зловживання службовим становищем в інтересах третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки, а також ч.5 ст.27 ч.4 ст.190 КК України - обман з метою реалізації злочинного наміру щодо заволодіння земельними ділянками на території Харкова.

13 липня Верховна Рада зняла з Добкіна депутатську недоторканність. Він також став єдиним з шести депутатів, на яких ГПУ подала подання, якого парламент дозволив затримати й арештувати.

14 липня Добкіну було офіційно пред'явлено підозру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram