ГоловнаПолітика

У представництві ЄС пояснили заяву Юнкера про антикорупційну палату

Брюсселю все одно, як буде називатися орган, якщо він буде ефективним.

У представництві ЄС пояснили заяву Юнкера про антикорупційну палату
Президент Европейской комиссии Жан-Клод Юнкер во время саммита по случаю 60-летия подписания Римского договора в Риме, Италия, 2
Фото: EPA/UPG

Європейський союз наполягає на створенні в Україні незалежного та ефективного антикорупційного судового органу, а його назва - питання другорядне.

Про це сказав агентству УНІАН керівник відділу преси та інформації представництва ЄС в Україні Юргіс Вільчінскас, коментуючи заяву президента Європейської комісії Жан-Клода Юнкера про антикорупційну палату.

"Президент Юнкер був чітким: боротьба з корупцією має вирішальне значення і вимагає подальшого прискорення та інтенсифікації. Важливим є те, щоб був створений незалежний, ефективний судовий орган з необхідними повноваженнями і ресурсами для боротьби з корупцією. Як цей судовий орган буде називатися і яким чином буде створено - це питання другорядне. Важливим є те, щоб цей орган був незалежним, дієвим, з належними ресурсами і повноваженнями", - заявив він.

Нагадаємо, 13 липня Юнкер заявив, що Європейський Союз згоден на створення спеціальної антикорупційної палати в рамках існуючої судової системи замість створення окремого антикорупційного суду в Україні. Раніше Захід і міжнародні фінансові інституції наполягали на створенні антикорупційного суду.

Ідею створення антикорупційної палати в рамках існуючої судової системи вперше публічно висловив генпрокурор Юрій Луценко в травні 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram