ГоловнаПолітика

У Миколаєві відбувся авіаційний компонент навчань "Сі-Бриз-2017"

Для виконання завдань були задіяні понад 20 літаків і вертольотів.

У п'ятницю, 14 липня, в Миколаєві відбувся авіаційний компонент військових навчань "Сі-Бриз-2017".

Прес-служба Міністерства оборони повідомила, що для виконання завдань в повітрі були задіяні понад 20 літальних апаратів від Військово-морських сил, Повітряних сил та Сухопутних військ Збройних сил України, Державної прикордонної служби України і ВМС США.

Учасники навчань відпрацювали тактичні проходи літаків Р-8 Poseidon, вертольотів Мі-14, Мі-24 та Мі-8, роботу з передовими авіанавідниками Су-25. Було здійснено показовий політ на конвертоплані CV-24, імітовано поразку наземних цілей зі складних видів маневрів літаком МіГ-29, евакуацію потерпілого на вертольоті Ка-27, а також десантування морських піхотинців і рятувальної парашутно-десантної групи з Ан-2.

Наступного тижня вчення перейдуть у режим "вільної гри", тобто учасники не знатимуть сценарій, одним з елементів якого буде відпрацювання протичовнової операції в Чорному морі.

Нагадаємо, українсько-американські військові навчання "Сі Бриз-2017" стартували в Одесі в понеділок, 10 липня. У них беруть участь понад 30 кораблів, катерів і суден забезпечення, 25 літаків і вертольотів, а також особовий склад з 16 країн світу, включно з Україною, сукупною чисельністю понад 3 тис. осіб. При цьому з українського боку в заходах "Сі Бриз", крім Військово-морських сил Збройних сил України, візьмуть участь підрозділи Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Сухопутних та Повітряних сил України, а також Інженерні війська.

Навчання відбудуться в Одеській і Миколаївській областях, а також в північно-західній частині Чорного моря з 10 по 23 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram