ГоловнаПолітика

Телефонна розмова лідерів "нормандської четвірки" відбудеться через тиждень

"Наступного тижня це буде складно організувати з логістичного погляду".

Телефонна розмова лідерів "нормандської четвірки" відбудеться через тиждень
Фото: president.gov.ua

Телефонна розмова "нормандської четвірки" відбудеться через тиждень, заявив в п'ятницю в ефірі телеканалу "Інтер" міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Ми зараз говоримо про організацію телефонної розмови, швидше за все це буде через тиждень, оскільки наступного тижня це буде складно організувати з логістичної точки зору", - сказав міністр.

За його словами, основну увагу під час телефонної розмови сторони домовилися приділити питанням безпеки на Донбасі і звільненню заручників. За результатами розмови можна буде планувати безпосередньо саміт голів держав "нормандського формату".

Видання ZN.ua своєю чергою з посиланням на джерела в МЗС пише, що переговори можуть відбутися в понеділок, 24 липня.

Нагадаємо, що останній раз лідери "нормандської четвірки" збиралися на зустріч восени 2016 року. Зустріч пройшла без особливого результату.

Україна сподівається, що в зв'язку зі зміною президента Франції і призначенням спецпосланця США Курта Волкера "мінський процес" вдасться вивести з періоду застою. Очікується, що мирне врегулювання надалі просуватиметься "маленькими, але конкретними кроками" з метою повного припинення бойових дій, відведення важкого озброєння і доступу спостерігачів ОБСЄ до всієї окупованої території Донбасу, включаючи лінію державного кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram